home Erhverv Alt du skal vide omkring en cnc fræser

Alt du skal vide omkring en cnc fræser

CNC fræsere er en slags maskine, som producerer ting. CNS fræseren skal bruge en computer/pc for at fremstille dele som er ensartede og måske endda også komplekse i henholdsvis metal og andre materialer. Systemet på computeren sørger for at lave en programmering, som konverterer fra tegning til et produkt eller materiale. Det sker blot ved indtastning af data i et program, hvor så du får dit materiale.

Hvordan foregår processen?

Det er ikke den helt nemmeste metode der bruges når det gælder fræsning, men det foregår lidt som en spåntagende proces. Fræsning anvendes til at fremstille ting som plane eller også krumme overflader for eksempel. Det foregår altså på en maskine, som en langdrejer, eller en automatdrejer. Det element der skal laves, spændes fast på et opspændingsværktøj, som igen er fastmonteret på et fræseplan, som bevæger sig i fræsemaskinens længderetning. Et roterende værktøj med flere skær fjerner overflødigt materiale fra emnet. Det projekt du har gang i, kommer ikke til at rotere ved en fræsning, ligesom der sker ved en drejning. Det sker oftest ved hjælp af et tandhjul, og produktet med ind og udvendige spor er meget almindeligt i industrien. Du kan finde en billig cnc fræser her.

Tegninger og filer

Det er vigtigt i forbindelse med projekter at der er tegnet noget, og der er lagt en plan for hvordan produktet skal se ud. For det meste laves det i en fil, og tegnebaseret på et software-program. Det kan derefter konverteres til det program det skal skabes i. Så det er altså muligt at skabe sin egen tegning, eller også tegne på en fil. Det hele laves i et 3d program, så det kan blive programmeret. Når filen er klar, skal der vælges hastighed og ikke mindst dybde. Derefter skal der fremkomme en masse koordinater og horisontal, så det kan sidde godt på det skærebord der skal bruges.

Derefter sætter man den plade man vil lave noget til på skærebordet, altså elementet skal sættes fast på skærebordet. Det skal sidde godt fast, for ellers kan det rykke sig i forbindelse med skæringen af det element der skal laves. Den maskine som skal skære dit endelige produkt skal placeres over centerpunktet af din platform, så maskinen starter ved det punkt, og ved hvad den skal gøre. Det er sindssygt smagt, når der skal laves reservedele og andet i forbindelse med metal og jern.