home Hus og have 5 vinterprojekter der gør din bolig klar til foråret

5 vinterprojekter der gør din bolig klar til foråret

Vi er netop startet på den sidste vintermåned, og det er derfor tid til at tænke over at gøre boligen klar til forårsmånederne, der venter rundt om hjørnet. Men hvad kan du gøre, for at din bolig bliver klar til foråret? I denne artikel har vi samlet 5 vinterprojekter, som kan gøre din bolig klar til foråret.

 

Forårsrengøring

Det første, du skal gøre, for at din bolig bliver klar til foråret er at give hele huset en forårsrengøring. Selvom det er en kedelig post på listen, kan vi ikke komme udenom at foråret er et perfekt tidspunkt til at gøre rent i hele huset.

Det gælder derfor om at gøre rent i hver en krog i boligen, for at din bolig bliver dejlig ren. Og når forårsrengøringen er slut, vil du have en fantastisk følelse.

 

Friske farver på væggene

Vinterprojekt nummer to, der kan gøre din bolig klar til foråret er et putte ny maling på væggene. Farven på væggene i et rum, er en af de vigtigste ting for at et rum føles rart at være i, og derfor er det altid en god idé at tænke over om det er tid til at putte ny maling på væggene.

Her op til foråret er det godt med nogle friske farver på væggene. Det er altid vigtigt at vælge lyse farver på væggene, da mørke farver kan gøre at rummet føles indelukket. Det er derfor vigtigt at have nogle lyse farver på væggene, og de lyse farver er samtidig også perfekte til når foråret kommer.

 

Overvej om der er noget der skal skiftes ud

Tredje vinterprojekt er lidt mere bredt. Det handler nemlig om at overveje om der er noget i din bolig, som trænger til at blive skiftet ud. Hvis du fx har nogle slidte vinduer kan det sidste af vinteren være et perfekt tidspunkt til at købe et par nye vinduer.

Det kan også være døren, der efterhånden har været der i mange år og dermed trænger til at blive udskiftet.

Men det kan også være mindre ting som sofaen eller noget af køkkenudstyret som trænger til at blive skiftet ud med noget nyere.

 

Begynd at gøre haven klar

Det fjerde vinterprojekt handler om at gøre haven klar – hvis du altså har have til din bolig, ellers kan du blot springe videre til punkt fem.

Selvom det virker tidligt at begynde på havearbejdet i februar er der masser at gå i gang med i haven. Du kan fx rense fliser, da der er mere tid til at gøre det nu sammenlignet med sommermånederne.

Du kan også begynde at lave stiklingerne og forspire planter, så du kan have en masse blomster når foråret melder sin ankomst.

 

Gør din bolig personlig

Punkt nummer fem, og dermed også det sidste punkt på denne liste handler om at gøre din bolig personlig. En personlig bolig er vigtig for hvor godt vi føler os tilpas i vores bolig.

Vinteren er et perfekt tidspunkt til at gøre lidt ekstra ud af din bolig, da vi er meget indenfor om vinteren. Du kan gøre din bolig personlig på mange måder. Det kan fx være ved at putte lidt flot dekoration op. Du kan fx pynte spisestuen med et par flotte duge fra Georg Jensen Damask eller hænge et maleri på væggene.