home Rejser og ferie 4 ting du skal huske, når du flytter til udlandet

4 ting du skal huske, når du flytter til udlandet

Det kan være fristende at hive teltpløkkerne op og bare tage af sted, når man har købt eller lejet en bolig i et andet land. Eventyret venter nemlig forude, men det er nødt til at vente lidt længere, end du måske håber på. Der er nemlig en del ting, der skal ordnes, inden du flytter til udlandet. Derfor får du her en liste over 4 ting, som du skal huske, når du flytter til udlandet.

1.    Hav styr på boligen

Inden du flytter, er det ret vigtigt at have styr på, hvor du skal flytte hen. Der findes masser af ledige boliger i alle lande, og derfor fungerer hussøgningen så godt som i Danmark. Uanset om du leder efter et sted at bo året rundt, eller om du er på udkig efter en feriebolig, er det en god idé at søge i god tid. Har du eksempelvis brug for en eksklusiv feriebolig? Køb hus i Malaga her.

2.    Meld flytning — gerne inden du flytter

Hvis du flytter adresse til udlandet, er det vigtigt, at du får meldt flytningen, når du tager af sted. Flytningen skal både meldes til folkeregistret og Post Nord, og hvis du flytter i mere end et halvt år, skal du også melde udrejse til din kommune. Hos Post Nord skal flytningen meldes senest 5 dage før flytningen, og melder du udrejse, skal dette gøres senest 5 dage efter flytningen.

3.    Hav styr på vigtige dokumenter

Inden du rejser af sted, er det også vigtigt, at du har styr på alle vigtige dokumenter. Det gæler både pas, visum og opholds- og arbejdstilladelse. Det kan tage meget lang tid at få tildelt et visum eller en arbejdstilladelse, så det er vigtigt, at du begynder i god tid. Dog er det i nogle tilfælde muligt at opholde sig og arbejde i et land i op til 3 måneder uden tilladelse. Dog er det vigtigt, at dit pas er fornyet, inden du flytter.

4.    Få styr på skatteforhold

Hvis du skal studere eller arbejde i udlandet, er det vigtigt, at du har styr på skattereglerne. I nogle tilfælde skal du nemlig udmeldes det danske system og i stedet indmeldes til at betale skat i det land, du flytter til. Flytter du eksempelvis til Malaga i Spanien for at arbejde, skal du undersøge skattereglerne for Spanien. Dette kan du gøre gennem ambassaden eller din arbejdsgiver i det pågældende land.