home Kæledyr 4 gode grunde til at anskaffe sig en firbenet ven

4 gode grunde til at anskaffe sig en firbenet ven

Går du og overvejer en familieforøgelse i form af en hund, kan denne læsning måske hjælpe dig til at træffe den endelige beslutning. Det er en stor beslutning at træffe, da den kommer med et stort og langvarigt ansvar, men for mange er det besværet værd, da fordelene ved at byde menneskets bedste ven ind i familien er mange:

  • Når du har en hund, vil du aldrig være alene. Dit hjem vil føles mindre tomt og du vil sikkert også føle en større tryghed, når du er alene hjemme, da en hund er yderst beskyttende overfor sin familie.
  • Ud over altid at være omkring dig, vil din hund også altid nyde dit selskab. Behandler du din hund ordentligt, kan du forvente at modtage ubetinget kærlighed, hvor dårlig din dag end har været. Husk at giv igen engang imellem, ved at forkæle din hund med en ekstra lang gåtur, kløen på maven eller en lille gave. På dk får du med Porcani Club besparelser på blandt andet foder, legetøj og udstyr, så du kan forkæle din hund endnu mere.
  • At have et andet væsen, hvis liv og glæde afhænger af dig, kan give dit liv mere værdi og mening. Har du børn, er det at eje en hund også en god lektion for dem. De kan lære at tage vare på et andet levende væsen, ved at påtage sig ansvar, som de ikke vil have lyst til at forsømme.
  • Mange undersøgelser viser, at det er sundt at dele hjem med en hund. Blandt andet sænker det blodtrykket, giver dig en bedre nattesøvn og nedsætter udskillelsen af stresshormonet kortisol. Derudover nedsætter det børns risiko for at udvikle allergier, hvis de vokser op med en hund omkring sig.

Er du klar til at få en hund?

Fordelene er mange, men der er også situationer, hvor det ikke er optimalt at anskaffe sig en hund. Har du f.eks. ikke tid til at give hunden den opmærksomhed, den har brug for, er det ikke det rigtige tidspunkt at tage den store beslutning. Ligeledes har din boligsituation betydning, da din hund – alt efter race, størrelse og temperament – har brug for daglig motion i højere eller mindre grad. Husk også på, at en hund lever i mange år og koster mange penge, inden du bestemmer dig for, om det er den rigtige beslutning.