home Belægning, Hus og have 3 gode råd til at få en flot have

3 gode råd til at få en flot have

Mangler din have farver, og er den blevet for kedelig? I denne guide gives 3 gode tips og tricks til at få en flot have. Det sker ofte, at mange ellers så flotte haver bliver kedelige og bevokset med ukrudt af forskellig slags. Først og fremmest er den en god idé at rydde helt ud i gammelt ukrudt og uønskede planter, således man har et godt udgangspunkt for ny bearbejdning.

anlægsgartner-silkeborg

1.    Find den rette belægning til havens terrasse

En af de ting, der gør en have rigtig flot, er områder med belægning, græsarealer og blomsterbede, da de alle giver forskellige muligheder i forbindelse med aktiviteter og i høj grad bidrager til udseendet. Det kan i mange henseende være en stor fordel at anlægge sig en terrasse med flot belægning, da der er et fast underlag til eksempelvis et havebord, en grill eller lignende. Hvis man ønsker det, eller haven er til det, kan man også arrangere belægningen i forskellige niveauer, hvilket giver udsmykning såvel som en praktisk funktion.

2.    Græsarealer og blomsterbede er essentielle for en flot have

Til alle haver medfører stort set altid græsarealer, der giver den grønne, flotte og naturrige fornemmelse. Her kan overgangen mellem belægning og græs være en god idé at fokusere på, således græsset ikke vokser ind over belægningen. Udover græs og belægninger bidrager blomsterbede også til en flot have, da det er her flotte planter kan få sit udspring i det flotte forår. Man kan eksempelvis få bede på samme niveau som græsset og belægningen, men man kan også få blomsterbede i andre niveauer.

3.    Plant hække og træer de rigtige steder

Det kan ligeledes også være en fordelagtig idé at plante træer i sin have, da det bidrager særdeles meget til helhedsindtrykket af haven. Derudover kan man plante hække i sin have, hvilket også kan være med til at optegne linjer, hvilket man eksempelvis kunne gøre rundt om et blomsterbed, en køkkenhave eller lignende. Det giver haven struktur, hvilket i høj grad bidrager til et flot udseende på haven. Man kan ligeledes vælge sorter på hække og træer, der matcher hinanden, således haven får egne karakteristika, som er med til at skabe den flotte have.

Et af de firmaer, som blandt andet beskæftiger sig med at tage sig af denne type af opgaver er et firma som Have- og Parkentreprenøren, som blandt andet arbejder som anlægsgartner i Silkeborg, Viborg og omegn, og som besidder mange års erfaring indenfor netop dette fag.