De fleste mennesker har sandsynligvis ikke den store ekspertise, når det kommer til viden om belægning. Uanset om du er ved at bygge splinterny indkørsel, eller om du allerede har en indkørsel, som du ønsker at modificere, kan du i den følgende tilegne dig et par gode råd, når det kommer til valget om den rette belægning.
Den rette størrelse og det rette bærelag
Noget af det vigtigste, når det kommer til lægge ny indkørsel er at have det rette bærelag. Hvis man ikke har det rette bærelag, kan man risikere at belægningen flækker. Mange vælger at bruge stabilgrus som bærelag, da denne form for bærelag har tendens til at presse sig sammen under belægningen og modstår på denne måde tungt pres. Desuden er det vigtigt, at man vælger belægning med rette mål. Man bør sikre sig, at belægningen til en indkørsel har en tykkelse på min. 6 cm. Det er desuden vigtigt, at man er opmærksom på, at belægningen kan tage skade af saltningen, når man rydder sne. Det er dog muligt at bruge alternativer som kaliumformiat. Ønsker man at lade professionelle varetage snerydningen omkring området ved indkørslen, kan man kontakte en landsdækkende udbyder, som sørger for snerydning Roskilde og andre byer i landet.
Husk altid at kantsikre
For at modvirke udskridning af belægningen, bør man sørge for at kantsikre. Her er det nødvendigt at anskaffe sig kantafgrænsningssten, som efterfølgende kan støbes fast som en ramme omkring belægningen.
Vedligeholdelse er alfa og omega
Det er ikke helt billigt at købe belægning til sin indkørsel. Derfor er det vigtigt at man formår at vedligeholde belægningen, når man først har fået den lagt. Nogle af de vigtigste initiativer ift. vedligeholdelse er at holde fugerne fyldte så de ikke skrider. Derudover er det vigtigt, at man forebygger mod alger og mos. Dette kan gøres ved at sprøjte et par gange årligt.