home Hus og have Guide: Beklæd gulvet med det rigtige tæppe

Guide: Beklæd gulvet med det rigtige tæppe

Et tæppe kan gøre mange ting. Det er både rart at gå på, og så er det pænt at se på. Det er et indretningstrick, som mange indretningsentusiaster og udstillingshjørner i møbelforretninger bruger, når de skal have et rum til at se mere indbydende ud. For hvad er mere tiltalende end et stilrent tæppe med dæmpende farver og unikke mønstre og former? Der er mange boligejere, der undervurderer nødvendigheden i et tæppe, men sandheden er, at det åbner op for et hav af indretningsmuligheder. Hvordan vælger man så det rigtige tæppe? Læs med her.

Sådan vælger du tæppe

Der er selvfølgelig et hav af muligheder, når det kommer til tæpper. Der er både tynde og tykke, farverige eller neutrale, bløde eller hårde, firkantede eller runde, store og små. Denne store designmæssige forskellighed er noget, som bestemt kommer forbrugeren og indretteren til gode. Nemlig dig. Og det første, som du skal gøre, er at analysere rummet.

Hvordan ser rummet ud?

Tæppets form kan antage mange faconer, og det er derfor essentielt at vide, hvordan tæppet skal komplimentere de omkringliggende møbler og vægplaceringer. Det kan give gode resultater at bryde mønstre, så et kunne være, at et rundt tæppe var en god idé i kantede omgivelser. Har du et firkantet kaffebord? Bryd mønstret. Derudover er et firkantet tæppe altid en klassiker og passer til mange steder.

Se på farver og tekstur

Hvor meget opmærksomhed skal tæppet tage? Skal det blot komplimentere de møbler, du allerede har, eller må det gerne være en ”WOW”-faktor, når folk kommer ind i rummet? Skal det være blødt, eller må det gerne være hårdt? Disse spørgsmål er personlige præferencer. Har du dog et stilrent look, så kan neutrale farver være gode.

Lav en plantegning

Har du brug for at visualisere tæppets form og farve? Lav en hurtig skitse, hvor du farvelægger tæppet i din ønskede farve. Så kan du hurtigt finde ud af, hvad der virker.

Brug for inspiration?

Har du brug for inspiration? Du kan finde et hav af kvalitetsrige tæpper i forskellige farver og mønstre, der dækker alt fra hyggetæpper til stilrene, neutrale tæpper ved at klikke her.