home Hus og have Spar penge ved at udskifte de hårde hvidevarer

Spar penge ved at udskifte de hårde hvidevarer

Mange af de gamle hvidevarer i køkkenet, vaskerummet, bryggerset og lignende er oftest væskeægte energislugere, der på sigt kan vise sig at være ganske omkostningsfulde på energiregningen. Derfor kan man se købet af nye hårde hvidevarer som en investering, da et køb af ny opvaskemaskine til køkkenet på sigt kan vise sig at være ganske besparende på energiregningen. På den måde kan man altså på sigt spare penge ved at købe nye hvidevarer frem for at have de gamle og strømkrævende hvidevarer kørende. Dertil skal man også lægge, at nyere hvidevarer som eksempelvis en ny opvaskemaskine vil være i klart bedre stand og vil derfor løse de givne opgaver på bedre vis end de ældre hvidevarer.

Integrerede opvaskemaskiner i forskellige designs

Når man så skal have erhvervet sig en ny opvaskemaskine, kan det være en fordel at vælge en integreret variant, da denne, som navnet antyder, er integreret i køkkenet, hvormed den kommer til at passe godt ind i køkkenets etablererede design. Man skal her være opmærksom på, at disse forskellige opvaskemaskiner fås i forskellige farver som eksempelvis i den klassiske hvide farve, der passer godt ind i mange forskellige køkkener. Herudover er det også muligt at få en opvaskemaskine, man selv kan montere køkkenlåge på, således man helt selv bestemmer, hvorledes fronten på opvaskemaskinen skal se ud.

Størrelse og energimærker er også vigtige overvejelser

Herudover kan det være en fordel at være opmærksom på, hvilken størrelse opvaskemaskinen skal være, hvilket både skal afstemmes med indvendige mål såvel som de udvendige. Disse to størrelser hænger dog unægteligt sammen, og har man behov for en større opvaskemaskine, kan det være en fordel at sørge for god plads i køkkenet, hvilket i høj grad er gældende ved den integrerbare variant, da det er vigtigt, at denne passer perfekt til det tiltænkte sted i køkkenet, således der ikke er lufthuller eller for lidt plads. Herudover energimærkes alle forskellige de opvaskemaskiner også, og den bedste energimærkning kaldes A++. Energiklassen angiver, hvor stort forbruget af vand og strøm er i forhold til ydeevnen, hvor man naturligvis ønsker mindst muligt forbrug til størst mulig ydeevne. Læs mere om integreret opvaskemaskine i god energiklasse og find den rette variant.