home Belægning Udskift belægningen i din have til foråret

Udskift belægningen i din have til foråret

Foråret har haft sin indtrædelse, hvilket giver særdeles god anledning til at udføre havearbejde. Det giver ligeledes anledning til at give haven et nyt udseende, hvilket eksempelvis kunne gøres gennem ny belægning i haven, som eksempelvis kunne gøres ved bålpladsen, på terrassen eller lignende. Igennem årene vil belægningssten blive misfarvede grundet alger, mens der kan vokse ukrudt op i hullerne mellem stenene. Det er ikke just noget, der pynter på helhedsindtrykket i haven, hvilket man kan komme i forkøbet ved at skifte denne belægning. I forbindelse med en sådan udskiftning er der meget, man skal være opmærksom på, da det er vigtigt at få lagt den nye belægning på den helt rette måde.

Benyt det rette underlag under belægningen

Når man udskifter sine sten, vil der befinde sig noget sand, som måske kan genbruges, hvis man ønsker det. Det er naturligvis også muligt at benytte sig af helt nyt sand, men lige meget om man bruger nyt eller gammelt sand, er det en god idé at starte forfra med afretningen, således man er sikker på, at stenene kommer til at ligge i netop den vinkel, man end måtte ønske. Underlaget under belægningen er også noget af det, der skal hjælpe med at afholde ukrudt fra vokse op mellem fliserne, hvilket dermed også er vigtigt at drage med i overvejelserne.

Find det rette mønster at lægge stenene i

Der findes mange muligheder for at lægge stenene i forskellige mønstre, der alle giver forskellige udtryk og bidrager forskelligt til det samlede udseende af belægningen. Et mønster kan eksempelvis laves ved at kombinere forskellige farver af sten, hvilke konsekvent kan placeres i en bestemt rækkefølge i hele belægningen, og det giver et unikt udseende på terrassen i haven. Derudover kunne det eksempelvis være muligt at indramme hele terrassen med en anden farve belægningssten end det øvrige af terrassen, hvilket også er et unikt mønster.

Anskaf det rette udstyr til belægningsarbejdet

I forbindelse med en udskiftning af belægningen i din have, er det naturligvis væsentligt, at du som bolig- og haveejer er i besiddelse af det rette udstyr. Såfremt du ikke selv ejer de fornødne maskiner, der skal anvendes til fornyelse af din have – så se mere her.