home Varmekilder Sådan finder du den rette varmepumpe til dit hjem

Sådan finder du den rette varmepumpe til dit hjem

En varmepumpe kan give besparelser på varmeregningen og dermed være en god investering, og samtidigt er varmepumpen en klimavenlig løsning, da CO2-udledningen er helt i bund i forhold til andre alternativer til opvarmning af bolig, sommerhus eller lignende. Der findes en del forskellige varmepumper på markedet, og det kan herfor være svært at orientere sig i det brede udvalg, og det er eksempelvis også vigtigt at vide, om man skal benytte varmepumpen i et sjældnere brugt sommerhus eller i boligen.

varmepumper

Luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe omdanner varmen i udendørsluften til varme, der blæses ind i boligen, og virkningsgraden ved en sådan type af varmepumpe er høj. Denne type af varmepumper er meget lette at installere og er med til at sørge for et godt indeklima, hvor man slipper for fugt og eventuelt den trælse ”kælderlugt”. Denne type af varmepumpe kan hurtigt varme en bolig op til en billig pris. Disse er oftest en fordel i huse i et enkelt plan eller et sommerhus, der i forvejen baserer al varmeanskaffelse på el. Hvis man får installeret den rette varmepumpe i et sådant tilfælde, vil det i bedste fald være muligt at halvere varmeregningens beløb på sigt.

I en luft til vand varmepumpe omformes den varme luft udenfor til varme, der cirkuleres rundt i boligen via vand, og virkningsgraden på denne er også høj, hvorfor det også er en klimavenlig løsning. Disse benyttes oftest i helårshuse, og den kan tilkobles varmtvandsbeholderen, hvorfor den hurtigt kan gå ind og spille en rolle i det allerede etablerede varmesystem i boligen. Det tager dog et par dage at installere, men det er ventetiden værd, da man i løbet af omtrent 6 år kan tjene varmepumpen ind igen, og herefter sparer man penge på varmeregningen.

Find en varmepumpe med en passende ydeevne

Udover at være opmærksom på det ovenstående, er det også vigtigt at finde en varmepumpe med den rette ydeevne. Da de forskellige varmepumper fås med forskellige ydeevner, vil det sige, at de er i stand til at opvarme forskellige arealer, og her er det vigtigt at finde den rette, så man hverken betaler for ydeevne, man ikke benytter, men heller ikke har en varmepumpe med for lav ydeevne, da begge dele er utilstrækkeligt. Læs alt om varmepumper her og bliv klogere på emnet samt find en varmepumpe, der passer til netop dine behov.