home Bil og motor Forlæng din bils levetid – her er tipsene, der hjælper

Forlæng din bils levetid – her er tipsene, der hjælper

Bilen hjælper dig igennem mange af hverdagens rutiner, momenter og problemer. Uden bilen er du rimelig immobil i din moderne hverdag. Oven i den store afhængighed af bilen, er bilen også dyr, så du kan ikke bare købe en ny, når den gamle begynder at vise tegn på alderdom. Du kan dog undgå at købe ny bil med det samme og i stedet prøve at forlænge den gamle bils liv. Dermed kan du forlænge tiden til den nye bil, og du kan dermed spare op i længere tid, så du har råd til en ordentlig bil, når den gamle endelig stiller dækkene.

Hjælp bilen med at leve mange år endnu

  • Servicesyn på din bil kan ses som et rutineligt sundhedstjek, som især personer oppe i årene har stor gavn af, da der her er større chance for at finde problemer. I et servicesyn på din bil kan værkstedet kigge efter fejl og mangler, der kan føre til problematikker, og fikse dem, inden de bliver det. De kan også give bilen et lille løft, så det er klar til et par måneder mere på vejen. Et servicesyn på din bil er noget af det bedste, du kan gøre for den – få serviceeftersyn på din bil med stempel i bogen hos Quickpot.
  • Tænk over, hvordan du køre. Bilen skal, især i sine aldrende år, køres med omhu og med en rolig hånd på rattet og en stilfærdig fod på speederen. Ligesom alt andet teknologi kan bilen bruges i stykker, hvis du er for voldsom. Selvom det ikke føles for voldsom, når du giver den max pedal, kan det have nedslidende effekter over tid.
  • Vær især opmærksom på din kørsel, når det er i miljøer eller vejr, der ikke behandler din bil specielt venligt eller imødekommende. På grusveje kan der opstå stenslag, i mudderet underlag kan mudderet ryge op i understellet og på bumpede veje kan bilens affjedringer m.m. tage skade.
  • Hold øje med diverse tegn på problemer – tjek olieniveauet i motoren, tjek bremsevæsken i bremserne, tjek kølesystemets væsker, tjek dækkenes lufttryk, tjek undervognen for rust – der er mange andre ting, du også kan holde øje med for at komme problemerne i forkøbet.

Hold bilen ung og sund

Det vigtigste er blot at holde bilen ung og så tæt på dens produktionstilstand, som du overhovedet kan.