home Teknik Er E-sport noget for dig?

Er E-sport noget for dig?

Computerspil har ikke været så meget på dagsordenen før, som den er i dag, og i takt med teknologiens rivende udvikling bliver gaming mere og mere udbredt verden over. E-sport er en niche til gaming, og det handler om multiplayer-computerspil, hvor I er to eller flere, der spiller sammen – og ofte på det samme hold. Denne niche er blevet kæmpestor i hele verden, og i dag kan den kategoriseres som en sportsgren, der bliver konkurreret i ved store turneringer. Går du og overvejer, om E-sport er noget for dig, men kan du ikke helt finde ud af det? Bare rolig, vi hjælper dig gerne lidt på vej. Denne artikel vil nemlig fortælle dig lidt mere om, hvad E-sport er for en størrelse, og hvilket univers du kan blive en del af.

 

Spil selv eller følg med

E-sport er meget mere end bare et multiplayer-computerspil. Først og fremmest dækker denne betegnelse ikke over et enkelt computerspil, men over en lang række af forskellige spil, hvori man kan spille to eller flere sammen. Samtidig kan man chatte og tale sammen, hvilket tilføjer et verbalt aspekt til disse spil. Men du behøver nødvendigvis ikke at være lynhurtig på tasterne for at interessere dig for E-sport. Der er nemlig en hel verden for dig, der bare gerne vil blive klogere på spillene eller nyde god underholdning.

 

I dag er der mange muligheder for at livestreame computerspil, og især platformen Twitch har stor succes med dette. Faktisk er denne platform den fjerdestørste i USA målt på datamængden, og den bliver kun overgået af mastodonter som Netflix og Google. Her kan du se nogle af verdens dygtigste spillere klare svære udfordringer i en lang række spil, og du kan selv vælge, hvilket spil du gerne vil følge med i.

 

Følg med og odds på din favorit

Når der er E-sportsturneringer, har du også muligheden for at følge med. Det vil ofte blive streamet online eller vist i fjersynet på én af de mange sportskanaler. Men du kan selv være med til at gøre det endnu mere spændende at se E-sport. Du har nemlig mulighed for at oddse på forskellige resultater ved E-sportsturneringer, og på den måde kan du spille på dit yndlingshold eller satse på det endelige resultat.

 

E-sport kræver udstyr

Lyder E-sport som noget for dig, så skal du lige have in mente, at du skal bruge nogle penge på noget ordentligt udstyr. Det gælder både teknologien, men også et skrivebord og en god stol til at sidde i, så du ikke får dårlig ryg. Du skal sørge for at få dig en computer, der kan holde til at køre nogle forholdsvis komplekse spil, og så skal du anskaffe dig et headset, en mus og et tastatur. Med det på listen skulle du være godt på vej til at gå i gang med at udforske det store gaming-univers.