home Erhverv Hvad du bør vide om svingkraner

Hvad du bør vide om svingkraner

I mange forskellige virksomheder og brancher benyttes der løfteudstyr, såsom svingkraner, hvilket hjælper med at opfylde alverdens behov inden for håndtering og løft af tunge emner. Overvejer din virksomhed at få en svingkran til at hjælpe jer med løfte jeres emner, så kan du her læse mere omkring svingkranerne og de mange fordele ved dem.

Der er mange fordele ved svingkraner

Hos nogen virksomheder er det medarbejderne, der tager sig af de tunge gentagende løft af emner. Hvis dette er tilfældet i din virksomhed, bør I at tage svingkraner med i betragtning. Gentagende løft af tunge emner er enormt hårdt for kroppen, og dine medarbejdere risikerer at få smerter og skader. Vælger I at benytte jer af en svingkran i stedet, kan I reducere risikoen for arbejdsskader hos medarbejderne i din virksomhed. Dette resulterer i færre sygedage og glade medarbejdere.

Udover at dine medarbejdere risikerer at få arbejdsskader, kan I også risikere, at jeres tunge emner bliver beskadiget, hvis I løfter dem manuelt. Ved hjælp af svingkraner kan dette også undgås, da de ikke kan tabe emnerne, ligesom mennesker kan. Emnerne bliver nemlig håndteret og løftet skånsomt med en svingkran.

Endnu en fordel ved svingkranerne er, at din virksomhed kan spare tid og penge. Disse svingkraner kan nemlig hjælpe med at optimere produktion. På denne hjælper den øgede effektivitet til at spare en del tid. En svingkran er i stand til at arbejde hurtigere og mere sikkert sammenlignet med mennesker. Der er derfor ikke et behov for at sætte ligeså mange mand på en løfteopgave, når svingkranen klarer denne opgave. Dette resulterer således også i mindre arbejdskraft, hvilket fører til en besparing af penge.

Svingkraner – værd at vide

Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvor tunge emnerne, der skal løftes, er. Svingkraner kan klare mange forskellige størrelser af emner. Uanset om der er tale om 15 kg eller 2 ton er en svingkran en ideel løsning for virksomheder, hvor der er behov for gentagne løft inden for et afgrænset område. Din virksomhed skal derfor tage stilling til, hvad I skal have løftet, så I kan finde det rette løfteudstyr. Der findes nemlig mange forskellige typer af svingkraner. Der er alt fra gulvmonterede søjlesvingkraner og flytbare/mobile svingkraner til loftmonterede svingkraner og vægmonterede svingkraner. Søjlesvingkraner kan for eksempel både fås med en fodplade til gulvmontering eller uden fodplade til montering af søjlen direkte i betonfundamentet.