home Hus og have Sådan kender du forskel på en blikkenslager og en VVS’er

Sådan kender du forskel på en blikkenslager og en VVS’er

Der er mange, der fortsat forveksler en blikkenslager med en VVS’er, men hvad er forskellen egentligt, og hvem skal man ringe til i hvilke tilfælde?

En blikkenslager arbejder med et gammelt fag, der egentligt hører sit til smedefaget. Dermed fornemmer du sikkert allerede, at en blikkenslager arbejder med smedelignende opgaver til bygninger, som når der f.eks. skal laves arbejde på tag, facader, konstrueres nedløb etc.

Derfor er det også forkert, hvis du som kunde skal have udført arbejde på netop et af de ovenstående områder, men bestiller en VVS’er til opgaven.

VVS er en forkortelse for varme, ventilation og sanitetsteknik, og derfor beskæftiger denne type fagperson sig da også primært med sanitet samt vand og varme – altså hovedsageligt indearbejde i huset.

Det betyder, du kan kende forskel på de to fagfolkstyper, hvis du forestiller dig VVS-manden som ham, der kommer og hjælper med arbejde inden for husets vægge, mens blikkenslageren tager sig af det uden for husets vægge – sådan groft sagt.

Det giver særligt god mening med denne huskeregel, da blikkenslagerarbejde ofte består af:  tagarbejde, installationer og arbejde på tagrender, facadearbejde og inddækninger.

 

TIPS:
Få 3 helt komplet uforpligtende tilbud på din opgave hos 3byggetilbud.dk – Klik her og læs mere

 

Speciale til forskel hos blikkenslagerens og VVseren

At mange forveksler de to fagpersoner, kan muligvis skyldes, at de basalt set uddanner sig ens. Både VVS’ere og blikkenslagere studerer sammen i ca. 3 – 3,5 år, inden de efterfølgende specialiserer sig inden for en af de to retninger.

Fordi de to typer håndværkere er specialiserede, er det vigtigt, du får kontaktet den rette til dine opgaver. Alternativt kan du komme ud for, at du bestiller en håndværker, som dukker op og slet ikke kan løse opgaven på stedet, men må ringe efter en kollega. Det spilder tid – og udskyder i værste fald din aftale.

Husk derfor at fortælle håndværkerfirmaet præcist hvad du skal have udført. De kan vejlede dig og sørge for, du får den rette person med de rette kvalifikationer.