home Erhverv IT-rådgivning til virksomheder

IT-rådgivning til virksomheder

I dag vælger mange mindre og mellemstore virksomheder at investere i IT rådgivning. Årsagen skal findes i, at der ofte mangler specialiseret IT-personale i denne størrelse virksomhed, og at konsekvenserne ved at træffe forkerte informationsarkitektoniske beslutninger kan få konsekvenser både i nær og fjern fremtid. Vi bringer her en miniguide til de punkter, der bør være indbefattet i jeres IT rådgivning, når I vælger udbyder.

Server og hosting

Hvilken server ligger firmaets hjemmeside eller webshop på, og hvilken hostingplan er valgt? Valget af server og hosting kan have stor indvirkning på hjemmeside eller webshops performance såvel som sikkerhed.

Vidste du f.eks., at en dedikeret server giver bedre hastigheder og mere sikkerhed til din hjemmeside? Årsagen skal findes i, du ikke deler serverens ressourcer med andre og ikke optræder på samme liste, hvis hackere eller malware finder vej ind på serveren fra et af de øvrige websites, der ligger der.

Backup

Mange virksomheder har hverken backup planer for deres egen hjemmeside eller medarbejdernes data og filer.

Ved at opsætte et netværk med fokus på sikkerhed og backup, kan firmaet beskytte sig mod pludseligt at mangle essentielle data, der er nødvendige for drift og forretningsgang.

En god backupløsning bør tage daglige kopier af medarbejdernes computere, så de altid kan gendanne filer, billeder og andre vigtige dokumenter.

Et godt netværk beskytter samtidig fra udefrakommende angreb i kraft af antivirus og firewall. Den bedste backupløsning er trods alt den, I ikke får brug for.

Analyse

Hvordan sikrer du, at der er kapacitet til alle medarbejdere, og at de har den rette software til rådighed, der kan understøtte dem i det daglige arbejde?

God IT-rådgivning er ikke blot et spørgsmål om at implementere, men også om at analysere, så virksomheden får det udstyr, der fungerer bedst.

Udstyr og hardware samt softwareprogrammer hører under denne kategori.

IT support

IT support og IT-rådgivning bør følge hinanden. Uanset hvor godt en virksomhed sættes op, vil IT alle dage være et komplekst fænomen, der kan opstå komplikationer omkring. Derfor er det nødvendigt at have hurtig adgang til support, hvis der opstår behov for akut hjælp.