home Smykker og Mode Smykkedesignere i 2016

Smykkedesignere i 2016

Smykker er på vej frem i Danmark – Ikke kun for piger, men i særdeleshed også for drenge.

Det gør at der er flere og flere smykkedesignere som bliver populære i dag. Alene for at nævne et par stykker vi har Lind&James og Maria Black.

Alle smykkedesignere har deres egne kollektioner og stil. Du vil faktisk kunne lægge mærke til hvornår de danske smykkedesignere er kommet ud på markedet med deres eget brand, ved at lægge mærke til designet.

En sjov fakta om danske trendy smykke designere er at markedet i høj grad bliver domineret af kvinder.

De kendte smykkedesignere

Som nogle af de allerbedste smykkedesignere Danmark har set har vi Mai Manniche. Mai startede sit brand i 2005, hvilket hun kaldte JEWLSCPH.

Mai bliver blandt mange kendt som en smykkeekspert, hvilket hun også har gjort sig fortjent til. Hun har modtaget berlingskes talentpris “Talent 100” tilbage i 2011.

Derudover sidder hun blandt andet i bestyrelsen hos Guldsmedebranchens Leverandørforening, ligesom hun også er i messekommitéen der står for det tilbagevendende event Copenhagen Jewellery Fair.

Mai Manniche er dog ikke den eneste kendte danske smykkedesigner – Der findes et hav af dem.

En af de andre meget talentfulde designere er Maria Black. Hun valgte i 2010 at opkalde sit brand efter hende selv – nemlig Maria Black.

Hun bor i London hvorfra hun styrer sin stadig hastig voksende virksomhed.

Siden oprettelsen af hendes brand har hun kun haft masser af fremgang. Store udenlandske stjerner som Rihanna og Scarlett Johansen foretrækker Maria Blacks smykkedesign.

De to ovennævnte stjerner er dog ikke de eneste der er faldet i forelskelse med hendes design. Smykkerne kan blive erhvervet stort set alle steder i verdenen, mens København har fået en butik, hvor det kun er muligt at handle med Maria Black smykker.

Den store popularitet skyldes især hendes rå, men dog smukke design.

Den store afveksling i Maria Blacks kollektion er især hendes sølvsmykker, hvor hun har valgt at blankpolere overfladerne i stedet for det klassiske matte look som danske smykker har.

Maria Black udtalte engang at hendes største målgruppe er kvinder i alle aldre, hvilket også kan ses på den feminine måde hun designer smykkerne på.

Danske smykker en del af vores hverdags-look

Et af de andre store smykke brands som har taget Danmark med storm er RebekkaRebekka Jewelry som bliver styret af den 30-årige danske designer Rebekka Christina Nielsen under titlen ‘Ejer og kreativ direktør’.

Hun startede sin karriere som tøjdesigner, men ville i stedet arbejde med smykker, hvilket ledte til en optagelse på smykkeskolen.

Hun startede ud med at kører solo, men på grund af den vækst firmaet havde måtte hun efter bare 1½ ansætte en til at hjælpe sig – sjovt nok var det søsteren Camilla Nielsen der kom til.

Rebekkas vision med hendes brand har altid været at holde smykkerne simple – Designeriet foregår inde på Nørrebro, men bliver håndlavet nede i Bangkok.

RebekkaRebekka udgiver kun en årlig kollektion, som udstråler den simple danske design. Dog har hun ofte undertoner der også kan vise den skandinaviske eller europæiske stolthed.

Hun designer hendes smykker til at kunne bruges som et hverdagslook, hvor mange unge teenagepiger gør brug af hendes smykker.

Sophie Bille Brahe kan sættes i samme stil som med RebekkaRebekka – Nemlig at deres smykker har de rene udtryk sammen med den gode kvalitet. Sophie startede sin karriere med at blive udlært guldsmed hos Jo Riis Hansen.

Efter et ansøgte hun om at komme ind på Londons Royal College of Art som designer hvor hun endte med at komme ind og færdiggøre uddannelsen.

Der hvor Sophie Brahe adskiller sig fra de andre er at hun fortæller historier i forbindelse med hendes smykker.

Hun har blandt andet lavet en kollektion hvori hun kan fortælle historien om den berømte Kleopatra – og ja, hele det gamle Egypten.

Hendes design med det gamle Egypten g pyramiderne sammen med korrelationen med månen og de forskellige stjerner anses af mange pga. hendes tiptipoldefar Tycho Brahe.

Sophie har opnået en plads som værende en af Danmarks bedst sælgende smykkedesignere.

Flere end Sophie Brahe startede som tøjdesignere

Jane Kønig startede, ligesom Sophie Brahe og mange andre, ud med en uddannelse eller arbejde inde for tøjdesignerbranchen.

Dog lavede hun ikke et drastisk skift ved at gå på smykkedesigner skolen, men i stedet lege med smykkerne ved at implementere dem i det tøj hun også designede.

Jane Kønig har et noget ældre brand end de fleste, men er stadig på mode. Hun startede i 93’ og har siden da fået sin søn med ind over firmaet.

Hendes kollektioner er rå og den målgruppe som særligt har fået fat i hendes smykketrends er de stilbevidste kvinder der ikke lader sig nøje.

Ja, der er i sandheden rigtig mange danske smykkedesignere derude. Nyt talent bliver ved med at komme op.