home Gør-det-selv Sådan arbejder en bryllupsfotofraf

Sådan arbejder en bryllupsfotofraf

Der findes nok ikke et mere spændende og udfordrende job indenfor fotobranchen, – i hvert fald for dem der er vilde med romantik og højtidelige dage, end bryllupsfotograf. Her gælder det virkelig om, at være i stand til at levere et slutresultat, som parret er tilfredse med, for denne særlige og enestående dag, vil aldrig kunne gøres om. Der en kun én dag, men heldigvis flere chancer for at få skønne billeder i kassen, fordi det brudepar der skal portræteres, gerne hellere end gerne stiller op til fotografering, da det kun er i deres interesse at få en mappe med smukke mindeværdige billeder.

De fleste bryllupsfotografer arbejder dog med andre billeder i hverdagen, da bryllupper som regel er i weekenderne og det er begrænset, hvor mange man kan nå, giver det en begrænset indtægt. Bryllupsfotograf er derfor en niche med visse begrænsninger og det kan man udnytte, som dygtig amatør og skabe sig en glimrende biindtægt i fritiden.

Du kan også blive bryllupsfotograf

Er du mere end bare glad for at fotografere, men også en dygtig fotograf med et skarp blik, selvom det normalt kun er på amatørniveau og privat, du tager billeder, så kan du også begynde at arbejde som bryllupsfotograf i weekenderne. Som sagt, skal man vide præcis, hvordan det skal gribes an med at fotgrafere denne vigtige dag og det er en opgave man kun skal påtage sig, hvis man har 100 % til egne evner og løbende har fået god respons på sit arbejde af andre. Det kræver ikke det vilde udstyr og kæmpe teknisk kunnen, selvom det selvfølgelig skal være i orden, men det er ikke kun dyr elektronik der skaber de bedste billeder. Talent for fotografi er det vigtigste. Derudover kræves en god sans for mennesker og fine kommunikative evner. De bedste bryllupsfotografer gør ikke noget væsen ud af sig, men er nærmest usynlige og får alligevel dokumenteret de de er hyret til, på en fin måde. Mød altid op i passende og diskret påklædning, den behøves ikke være festlig, men skal være nobel og pæn, det nytter ikke at stå i kirken eller rådhuset i hullede jeans og en forvasket t-shirt. Sørg for at al kommunikation både før, under og efter selve dagen er helt klar. Alle ønsker at tage sig bedst muligt ud på deres bryllupsbilleder, det sørger den dygtige fotograf altid for, men der er alligevel grænser for, hvor store mirakler selv den bedste kan udrette. Lyt efter parrets ønsker, men sørg for at drømmene om slutresultatet også er realistiske indenfor den ramme der er givet.

Men hvordan får man kunder? Det er en god idé at starte i det små. Måske er der nogen i omgangskredsen der gerne vil være forsøgskaniner på dit første job. Det kan være en fin prøveballon, at arbejde for nogen man kender eller deres venner, indtil man har opbygget en solid erfaring. Gør man sit arbejde godt, er mund til mund metoden, hvor andre videregiver varme anbefalinger, altid den fornemmeste reklame for ens virke. Byg med tiden en porteføjle op af dine bedste skud, så kan andre bedre få indtryk af dine evner. Disse billeder kan danne base for en informativ hjemmeside, hvor du kan skaffe nye kunder. Husk, altid at spørge dine venner og kunder om lov til at bruge deres fotos til markedsføring.

Sådan arbejder en bryllupsfotograf

Et eller flere møder med brudeparret inden det for alvor går løs, er klart at foretrække. Ikke alene får I lært hinanden bedre at kende, hvilket gør den videre kommunikation bedre, men det øger samtidig tilliden til at fotografen vil gøre sit ypperste når det gælder. Her kan I sammen kigge på forskellige typer billeder og i fællesskab finde den rette stil og nogle gode locations at bruge på dagen. Alle vil gerne fotograferes udendørs, men forbered altid en plan B, hvis det lunefulde danske vejr skulle finde på at drille på selve bryllupsdagen. Der er ikke meget romantik over en strand i stormvejr og piskende regn. Tag også nogle uformelle prøveskud af parret, det er en god opvarmning, der er med til at løsne op for dem, der måske ikke er så glade for at stå foran et kamera.