home Hus og have Hvad er et Advokatforbehold?

Hvad er et Advokatforbehold?

Advokatforbehold ved bolighandel

Er du ved at købe en ny bolig, men er ikke 100 % sikker på, om du har gjort den rigtige beslutning? Er der punkter i købsaftalen, som du gerne vil gennemgå med din boligadvokat, før du endeligt beslutter dig for at foretage købet?

I så fald kan du uden problemer lave et advokatforbehold, der giver dig muligheden for at gennemgå købsaftalen og andre dele af bolighandlen med din advokat, selv efter at du har skrevet under.

Gør en grundig beslutning – Lav et advokatforbehold

Køb af en ny bolig er en kæmpe beslutning, der kræver meget overvejelse. Selv når du har besluttet dig for, at du har fundet den rette bolig, er der stadig mange forskellige ting, der kan gøre indflydelse på, om du ender med at købe den. Det kan være, at prisen ikke er den helt rette, at der er dele af købsaftalen, som du ikke var klar over, eller at der er ekstra omkostninger, som ejendomsmægleren ikke har oplyst dig om.

Uanset hvad du beslutter dig for, så har du altid muligheden for at lave et advokatforbehold. Forbeholdet giver dig en chance for endnu engang at gennemgå købsaftalen grundigt med din boligadvokat, således i begge er sikre på, at du gør den rette beslutning.

Et advokatforbehold er ikke med i købsaftalen på din nye bolig, medmindre du selv sørger for, at det er der. Derfor er det utrolig vigtigt, at du skriver et advokatforbehold, hvis der er blot det mindste, som du er i tvivl om. Det er en let og hurtig indskydelse i aftalen, der blot skal lyde, at du selv efter underskrift af aftalen har muligheden for at drøfte sagen med din boligadvokat. Dette giver dig altså en ekstra mulighed for at gøre den helt rette beslutning.

Regler omkring advokatforbehold

Der er hverken mange regler eller komplicerede regler, som du bør vide om, før du laver et forbehold i jeres aftale. Alt hvad du skal gøre er blot at indskyde et lille afsnit i købsaftalen, der vidner om, at du vil have muligheden for yderligere gennemgang af denne med din advokat. Dette giver dig altså efterfølgende muligheden for at fortryde, hvis dette skulle blive aktuelt.

Et ganske normalt forbehold er normalt tidsbegrænset til at være gældende i mellem tre til fem hverdage, men din advokat kan altid sørge for at forlænge det efterfølgende, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Med et forbehold indskudt i købsaftalen er din underskrift altså ikke gyldig, før din advokat godkender aftalen. Der skal derfor altid stå en dato for, hvornår den senest skal være godkendt, men som nævnt tidligere kan dette altså udskydes, hvis i behøver mere tid til at gennemgå aftalen.

Et advokatforbehold er altså med andre ord en sikkerhed for dig som køber, der sikrer dig, at du ikke har skrevet under på noget, som du ikke vidste om.

Hvis du ikke har det med i den endelige aftale og skriver under alligevel, kan det koste dig mange penge, hvis du senere skulle fortryde. Du skal nemlig som minimum betale 1 procent af hele købesummen, hvis du fortryder, efter at du har skrevet under.

Find hjælp til dit advokatforbehold

Hvis du er i tvivl om, hvordan hele forløbet fungerer under bolighandlen, kan du altid finde professionel hjælp. En dygtig boligadvokat vil være en god investering for dig, da du undgår unødige ekstra omkostninger i forbindelse med handlen, og da du sikrer dig, at du altid tager de rigtige beslutninger.

Ved at kigge rundt på nettet kan du finde mange gode sider og tilbud på forskellige boligadvokater. Disse kan hjælpe dig med alt i forbindelse med din bolighandel lige fra tilbud til den endelige aftale.

Der er mange, der er trygge ved selv at styre processen, men stadigvæk gerne vil have professionel rådgivning i forbindelse med den endelige underskrift af købet. I så fald kan du lave en aftale med din ønskede boligadvokat om, at vedkommende kun skal hjælpe efter, at du har skrevet under. Dette giver dig altså et ekstra sæt professionelle øjne til at gennemgå hele den handel, som du har været en del af.

Det kan stærkt anbefales altid at have et advokatforbehold med i din aftale, da det altså er din endelige garanti for at kunne fortryde i sidste øjeblik, hvis det skulle blive nødvendigt.

Læs eventuelt mere og se priser på Http://advokatforbehold.info